Sterkere Mamma

Er du en mamma som glemmer deg selv i en hektisk hverdag?

Vi mammaer er eksperter på å sette alt og alle før oss selv. Vi har fulltidsjobber, masse husarbeid og middager som skal lages. Vi føler ofte at tiden ikke strekker til..

Trening er bare å glemme. Dagene og ukene bare flyr. Vi er gjerne så slitene etter jobb og legging av unger at sofaen blir for god. Det siste vi tenker på er trening.

Hva med å starte det nye året med å skape gode rutiner med trening?

Vi starter opp kurset for deg som vil bli en STERKERE MAMMA! Få masse energi i hverdagen og orke å gjøre det lille ekstra.

Her skal du komme inn i gode rutiner med trening, bli strukturert og se progresjon på styrke, både mentalt og fysisk på 6 uker.

Det blir en fast treningsøkt i uka for STERKERE MAMMA deltakere og du kan velge en valgfri økt fra vår timeplan, slik at du har mulighet til å få inn to treningsøkter i uka.

Du får egen trenigngsdagbok hvor du kan notere inn og følge med på din fremgang.

Du får også ukentlige challenger slik at du hele tiden har noe å jobbe med og mot.

I tillegg blir det en onlinetrening hvor du lærer å aktivere bekkenbunn og de dype musklene. Vi jobber innenfra og ut.

+ masse mer.

Trykk HER for å joine♥

Vi vet jo hvor mange positive effekter trening har på oss, det bidrar til blant annet

 • Mer overskudd i hverdagen
 • Bedre søvn
 • Sterkere kropp
 • Sterkere topp
 • Godfølelse
 • Sunnere og bedre matvalg

Og ja; din helse er DITT ansvar – men vi kan gjøre det sammen.

Vi elsker å skape treningsglede og er opptatt av at du som kommer til oss skal føle mestring, få masse energi og med effektiv, morsom og tilpasset trening skal du bli en STERKERE MAMMA, Med økter som varer kun 45 minutter får du trent hele kroppen, trening blir en lek og vi har 100% smilepulsgaranti!

Vi fokuserer på en fin kombinasjon av styrke, du får opp pulsen, vi bruker varierte øvelser med forskjellig utstyr som blant annet tau, kettlebell, vektstang, powerbands, TRX og kroppesvekt og mye mer.

Vi gleder oss til å starte det nye året med å bli en STERKERE MAMMA

Er det noe du lurer på, send en mail til post@allsidigtrening.no eller ring 90666009.

Dette er en perfekt julegave til deg selv eller en mamma du verdsetter♥

Meld deg på STERKERE MAMMA! 

Trening av de dype musklene

Dette er spreke Bente, som har trent aktivt de siste 7 årene.

Oppdaget de dype musklene!

Bente er 63 år og det var først etter at vi hadde PT-time i høst at hun virkelig oppdaget de dype magemusklene sine.

Rimelig lenge etter både svangerskap og fødsler.

Bente gjorde som hun alltid hadde gjort og trodde at hun skulle gjøre når hun skulle aktivere magen (altså den dype), hun spenner de rette magemusklene, som i crunsh.

Det resulterte i at hun skapte buk-trykk og presset kraften UT og NED fremfor å løfte OPP og INN!

Vi startet med å få kontakt med bekkenbunn og gradvis jobbe trykket inn og opp – uten å «puste med magen» og slippe opp spennet.

Bente synes dette var skikkelig vanskelig, for i starten var det helt umulig å gjøre aktiveringen ordentlig, for magemusklene slapp opp hele tiden. Men med denne oppdagelsen har hun; hver dag og så ofte hun kommer på det, jobbet aktivt med det.  Hver gang hun er ute og går, «suger» hun magen inn og opp, en liten stund av gangen og dette har gitt resultater.

Nå klarer hun å holde aktiveringen over lengre og lengre tid og i tyngre og tyngre øvelser.

Dette sier Bente selv;

«Jeg merker nå, når jeg får det til, blir jo de musklene kjempestøle (deilig). Jeg kjenner også at ved denne bevisstgjøringen er det også mange andre øvelser som «sitter» bedre. Jeg hadde ofte vondt i korsryggen; sånn til vanlig altså, men nå er ryggen mye bedre, og jeg føler meg sterkere. Magefettet føler jeg også forsvinner litt og litt – noe som er helt utrolig deilig. Tenk at det skulle gå 7 år med trening før disse musklene fikk kjørt seg»

Bente er ikke alene med å føle det slik.

Jeg har jobbet med de siste årene med hundrevis av mammaer; som akkurat har født, aldri har født, har hatt plager, vondter og utfordringer – nedfall/fremfall eller inkontinens. Jeg har jobbet med mange mammaer som begynner å merke hormonelle forandringer eller begynner å få enkelte plager – mange år etter svangerskap og fødsler.

Trening kan hjelpe i høyeste grad!

Majoriteten av de kvinnene som jeg har jobbet med, har merket bedring på en eller flere områder etter at de begynte å trene de dype musklene aktivt!

Derfor setter jeg inn et ekstra Online Mamma kurs hvor du også kan få det bedre.

Du får en god og effektiv innføring i hvordan du kan «koble» disse musklene på. Hvordan du skal jobbe med de foskjellige hullene i bekkenbunnen, hvordan du skal aktivere hele bekkenbunnen og den dype magen. Og hvordan du jobber med kroppen som EN enhet, hvor bevegelse, pust og funksjon er viktige elementer.

Det hele skjer online, så du kan trene der du er og når det passer deg! Hopp inn og bli med du også.

Sjekk ut

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

ONLINE MAMMA

Trening som angstmestring

Trening kan være vanskelig for de fleste av oss, men kanskje ekstra vanskelig for deg med angst. Det å bruke kroppen kan være trigger i seg selv.

Kristine og jeg har jobbet med angst og trening på hver vår kant i mange år. Kristine, som er spesialpedagog og driver av Angstportalen,  jobber til daglig med å hjelpe mennesker som sliter med angst og uro. Kristine har også åresvis med erfaring med selvopplevd angst, og er opptatt av å veilede deg på en trygg og rolig måte.

Jeg på min side er personlig trener og driver Allsidig Trening AS og har jobbet som personlig trener og coach i 7 år. For meg er det viktig å skape treningsglede, mestring og finne trening som passer deg – der du er.

Sammen har vi utviklet kurset Trening som angstmestring, hvor du lærer å bruke trening til å minske angsten. Du skal bli trygg på de signalene kroppen gir deg og skille mellom symptomer og reaksjoner av trening. Du skal endelig slippe å uroe deg for at trening er skummelt.

Vi har åpnet påmeldingen!

Vi har nå åpnet opp for at du kan melde deg på!

SJEKK UT KURSET HER!

Melder du deg på innen 9.oktober får du hele 25% avslag.

I tillegg får du et arbeidshefte som tar deg gjennom 4 moduler;

 • Bli kjent med kroppen
 • Reaksjoner VS Symptomer
 • Søvn
 • Planlegging og gjennomføring

Arbeidsboken hjelper deg, både underveis, men også etter kurset, til å bli bevist på hva du trenger av trening.

Trenings og meditasjonsbank

Du får tilgang til en rekke treningsvideoer og meditasjonsvideoer du kan ta frem når du treger det.

Kommuniser med oss gjennom alle 4 ukene

Om du lurer på noe, kan du når som helst sende oss en medling. Vi svarer så fort vi får mulighet. Om det er treningsspøsmål, angstspørsmål – eller du trenger råd og veiledning – vi er her for å hjelpe deg!

BLI MED NÅ  og bruk rabattkode «trening25»

Vi gleder oss til å følge deg♥

Oktober Challenge

Jeg elsker challenger!

Det å finne måter å være mer aktiv på, er noe av det morsomste jeg vet! Derfor har jeg de siste årene hatt både julekalender og sommerchallenge, får å skape mer aktivitet i noen måneder hvor det er lett at trening uteblir.

Vi vet jo hvor deilig følelse vi får etter en treningsøkt. Eller det å starte dagen med en aktivitet vi liker. Vi blir så mye gladere, opplagt og for min del, har det så mye bedre med meg selv.

Etter alle gode tilbakemeldinger fra sommerchallengen jeg hadde i juli, ville jeg fortsette den gode streamen med å ha noe å jobbe med i løpet av august måned.

Derfor startet jeg en «uhøytidelig»  Pushupchallenge på Instagram i august – FOR ET ENGASJEMENT!

Det var så gøy å få følge med alle som tok pushup, på ferie, hjemme, på stranda, på hytta, i fjellet og over alt! TUSEN TAKK for at dere delte med meg<3

Her er noen av bildene jeg mottok i august;)

Jeg måtte finne på noe mer i september, så kvinnehelse og fokus på bekkenbunn ble tema. Her også rant det inn gode ord om hvor fint det var å bli minnet på å knipe i bekkenbunn og jobbe med «de tre hulla» – så mange som sa at de endelig skjønte hvordan det er riktig å knipe! GØY!

Sjekk tips om «de 3 hulla».

Ny CHALLENGE

Vel, jeg kan ikke gi meg ennå – så jeg vil fortsette med challenge i oktober. Og denne gangen blir det litt aktivitet HVER DAG!

Det betyr ikke at du skal trene, svette, puste og pese hver dag gjennom hele måneden, men at du skal finne på LITT hver dag. Det kan være alt fra en solid treningsøkt til 2 min dans på stuegulvet eller en liten tur ut! IT`S up to you:)

Hopp inn på Instagram og bli med!

Jeg kommer til å dele både treningsøkter og morsomme hverdagsaktivitet på Instagram – så join meg gjerne der, så du ikke går glipp av noe!

Del det gjerne med meg!

For at jeg kan følge med din aktivitet så kan du gjerne tagge ( husk @allsidigtrening – slik at jeg får varsel når du tagger) meg i story eller i innlegg av din aktivitet! Du kan også sende meg melding om du synes det er bedre♥

Hopp inn på Instagram og bli med du også! TRYKK HER

Jeg gleder meg til en aktiv måned meg DEG♥

Mobilitet – Jeiii or neiii?

Mobilitetstrening er ofte enten eller.

Enten så liker du det og gjer det mye, eller så synes du ikke noe om det og gjør det sjelden.

Hvordan forhold har du til det?

Jeg mener mobilitetsrtrening er noe ALLE burde legge inn i hverdagen sin. Uansett om du trener mye, lite. Skal bli god i en type sport eller idrett. Eller om du skal forberede deg til fjellturen i sommer.

Vi lever i et samfunn som er mer og mer digitalisert, noe som fører til at vi sitter mer i ro både på jobb og hjemme. Dataen er hovedverktøyet på jobb og robotstøvsugeren har erobret hjemmet. Noe som betyr at bevegelsesmønsteret vårt blir mindre og mindre – viktigheten av å bevege oss i flere plan blir større og større.

Siden det er så bra for oss, hvorfor gjør vi mer av det?

Det er kjedelig! Vi blir ikke svette og hjertepumpa får ikke kjørt seg.. såre enkelt. De fleste av oss, meg selv inkludert, vil helst gjøre det som er gøy!

For å gjøre det effektivt så kan du for eksempel legge inn noen mobilitetsøvelser i pausen mellom settene på treninga eller ta 2 minutter med litt bevegelse av skuldre, nakke og rygg før du tar matpause på jobben. Det er så lite som skal til før kroppen får det SÅÅÅ mye bedre.

ELLER; hvorfor ikke gjøre det gøy?

Jeg tror jeg kan si at samtlige av mine medlemmer og PT-kunder kjenner verdien av litt tøy og bøy, for jeg lurer det inn i programmer, enten som egne øvelser eller i oppvarming:) Jeg har også egne timer hvor vi trener bevegelse og mobilitet – vi blir skikkelig svette, slitene og vi får opp hjertepumpa! Da blir mobilitetsrtrening GØY!

Prøv deg sammen med meg via denne videoen – her får du en deilig mobilitetsøkt på ca 8 min. ENJOY♥

Kunne du tenke deg hjelp med å komme i gang med trening? Sjekk ut Video-trening HER eller send meg en melding<3

 

Ikke så glad i å løpe?

Ønsker du å trene pulsen, men er ikke så glad i å løpe?

Fortvil ikke; det er mange måter å trene puls på og HIIT er en av dem.

 

HIIT står for «high intensive interval training» og direkte oversatt; «høy intensitet intervall trening». 

Dette er både effektivt og tidsbesparende. Du får inn mye styrke samtidig som hjertepumpa settes på prøve.

Det er mange måter å legge opp en HIIT økt på, både med intensitet og øvelser. Om du gjør en og en øvelse ferdig. Om du rullerer på 3-5 øvelser, gjør de x antall runder før du tar nye 3-5 øvelser. Eller om du har 6-9 øvelser etter hverandre og tar de x antall ganger. Det som kjennetegner HIIT er at du gjerne jobber på tid og har litt mindre pause. 

Eksempel på en HIIT økt;

Jobb 30 sek og ha 15 sek pause mellom øvelser. Kjør mellom 3-5 runder og 1 min ekstra pause mellom rundene.

Eksempel på øvelser:

 1. Jumpsquat 
 2. Pushups
 3. Sideshufling
 4. Utfall bak
 5. Butterfly situp
 6. Planke
 7. Høye knær

Send meg gjerne en melding om du tester denne økta eller om du ønsker hjelp i treningen din<3

Med ønske om en herlig dag<3

 

 

Bakkeintervall

Kondisjonstrening kan gjøres på mange forskjellige måter. Du kan jogge eller løpe intervaller. Er du ikke så glad i å løpe kan du trene kondisjon på mange andre måter også, neste innlegg vil jeg gi deg tips til det.

I dette innlegget vil du få høre om bakkeintervaller. Bakkeintervaller er en kjempe effektiv måte å trene puls og kondisjon på. Men også veldig fordelaktig mtp at du går mye opp og ned i fjellet.

Når du løper/går i motbakke utfordrer du kroppen på en helt annen måte enn når du løper/går i flatt terreng.

Noen av fordelene med bakkeintervaller:

 • Det øker din aerobe kapasitet og gjør deg sterkere, raskere og mer utholdende.
 • Det er effektivt – du sparer tid på treningen din.
 • Det er mindre belastning på muskulatur, sener, ledd og leddbånd med trening i motbakker.

Er du ikke glad i å løpe kan du fint gå i hurtig tempo for å trene bakkeintervaller.

Jeg lover deg; pulsen kommer.

Eksempel på en god bakkeintervall;

Varm opp med å gå hurtig 5-10 min. Gjør gjerne litt øvelser som høye knespenst, tåhev, rotasjon av bein – begge veier, litt knebøy og spensthopp. Finn en passe lengde på bakken, spurt den 4/6 ganger etter hverandre. Du får pause når du går ned igjen. Hvil 2 min ekstra og gjenta 2-4 runder – alt ettersom løpsform.

Ønsker du flere forslag til bakkeintervaller eller hjelp til din trening, send melding HER ❤️

Lykke til❤️

Støttemuskulatur

Jeg vil gjennom de neste innleggene komme med noen øvelser som trener de forskjellige elementene som kan gi deg en bedre opplevelse på fjellturen.

I dette innlegget er støttemuskulatur i fokus. For når du går i fjellet og ulendt terreng er det gull verdt å ha en solid støttemuskulatur, spesielt i ankel, kne og hofteledd. Dette for å unngå overtråkk, strekk og fall.

Vi har støtte eller hjelpemuskler i hele kroppen.

Støttemusklene er de små musklene som ligger litt dypere enn de store, kjente musklene våre. De hjelper til å beskytte leddene våre og for å holde de stabile. Når vi styrker støttemusklene våre, styrker vi også balansen vår.

Under finner du en video hvor jeg gir deg 2 gode kroppsvekt øvelser som trener støttemuskulaturen i ankel, kne og hofteleddet. Den ene har framside lår i fokus, mens den andre har bakside lår. Disse to øvelsene kan du fint putte inn i styrkeprogrammet ditt, eller ta etter løpeøkta.

Ellers er også ball, terapimaster (slynge/TRX – eller lage din egen variant med et langt tau) eller annet som er ustabilt gode og morsomme hjelpemidler til å trene støttemuskulaturen.

Ønsker du hjelp eller veiledning i treningen din, kan du sende meg en uforpliktende melding HER. Du får gratis konsultasjonstime for å kartlegge hvordan jeg kan hjelpe deg med treningen<3

Gjør deg klar til fjellturen!

Ja, jeg veit at det er kjempekjedelig å ikke kunne dra opp på hytta eller på hotellet og nyte påskesol, lange skiturer, lek og moro i fjellheimen denne påsken.

Påsken 2018 på Spidsbergseter Resort Rondane. Lengter til endeløse nypreppa løyper.. Neste år<3

Vi alle har et ansvar og jeg er så imponert over dugnadsånden over det norske folket<3

Jeg håper vi alle vil fortsette dugnadsånden selv når denne krisen er over; støtte lokale bedrifter, feriere i Norge og hjelpe til å bygge opp det fantastiske landet vårt<3

Det du kan gjøre mens du venter på at fjellet skal åpne igjen er å forberede deg fysisk til alle de fremtidige turene😍

Bildet er fra Spidsbergseter Resort Rondane`s Facebook side

I samarbeid med Spidsbergseter Resort Rondane har jeg gleden av å hjelpe DEG med å gjøre deg klar!

Derfor vil jeg gi deg treningstips som du kan gjøre der du er, når det passer for deg. Du trenger ingen form for utstyr. Vi finner treningsgleden sammen.

Gå inn å meld deg på nyhetsbrevet fra Spidsbergseter HER!

Litt om meg;

Jeg heter Marthe, er snart 37 år og det er jeg som driver Allsidig trening.

Jeg bor i Tønsberg sammen med mannen min, 2 barn, 1 hund og 3 hester. Jeg har jobbet som treningscoach siden 2013 og tok personlig trener utdannelse gjennom Akademiet For Personlig Trening i 2015. Og har jobbet med dette på fulltid siden 2014.

Grunnen for at jeg startet Allsidig trening var for å gjøre trening tilgjengelig for deg som ikke kommer deg ut og på et tradisjonelt treningssenter. Jeg ønsker å gjøre trening KORTREIST og kommer heller hjem i stua di via skjermen, så du slipper å gå over dørstokken;)

Jeg liker variert og allsidig trening som inkluderer hele kroppen. Treningsmottoet mitt er; litt hver dag, andre dager mer!

Første tipset til deg;

som ønsker å forberede deg til fjellturen er å legge en plan over treninga di.

Her er det heldigvis kun DU som sitter med fasiten om hva som passer best for deg. Finn først ut hvor mange økter ønsker du å ha hver uke.

Deretter lager du deg en oversikt og planlegg øktene.

Om du ønsker spesifikke tips og hjelp med å sette opp en plan som er tilpasset DEG , kan du sende meg en mail.

Lurt å tenke på;

Når du skal ut å gå i fjellet og i ulendt terreng er det viktig med god støttemuskulatur, spesielt i ankel, kne og hofteledd så du kan unngå overtråkk, vridninger og strekk.

Du har i tillegg veldig nytte av å styrke bein og rumpe når du skal gå både opp og nedover i fjellet. Om turen er kort eller lang spiller ingen rolle, for det er en tøffere utfordring uansett når du begynner å klatre oppover, gå over og balansere på steiner, stier og kratt.

Balansen er et viktig element å trene for å unngå fall.

Pluss at utholdenhet, puls og melkesyreterskelen kommer godt med på de lange harde turene.

Og vær tro mot denne planen. 

Når du nå har funnet ut hvor mange økter du vil ha og du har laget deg en plan på når du skal trene, begynner jobben med å legge inn disse treningselemntene over.

Jeg vil ta deg gjennom punktene og gi deg noen konkrete treningsvideoer, hvor du kan trene sammen med meg, i de neste innleggene. Så følg med!

Om du har lyst på noen korte effektive treningsvideoer NÅ, kan du følge meg på min Instagramkonto @allsidigtrening hvor det ligger flere økter under IGTV, hvor du kan trene sammen med meg;) Eller send meg en melding om du lurer på noe<3 Jeg vil hjelpe DEG<3

 

Online GymBingo

Vi vet hvor viktig trening og aktivitet er for oss, spesielt i perioder som disse.

Vi er nødt å skape oss en ny hverdag, med barna hjemme, kanskje full jobb – og vi aner ikke hvor lenge det blir sånn. Kanskje 2 uker, mest sannsynlig lengre!

Ja, det er frustrerende for oss voksene, men det er ganske frustrerende for barna også.

Alle fritidsaktiviteter, idretter og mye av leken er plutselig borte. For nå kan de ikke omgås vennene sine på samme måte lengre.

 

Aktivitetsnivået er så viktig å opprettholdes.

Derfor skal Linnea og meg arrangere Online GymBingo hver mandag klokken 12.

Her kan du ta med hele husstanden på en morsom aktivitet som varer ca 30 min.

Passer det ikke klokken 12, kan dere allikevel være med senere på dagen, den ligger nemlig tilgjengelig frem til klokken 21 samme dag.

Er dette vellykket og det er mange som hiver seg på, kjører vi det på fredager i tillegg.

Dette blir kjempegøy og håper du og dine vil være med å leke med oss<3

MELD DEG PÅ HER!

Medlemmer deltar gratis. Ønsker du å bli medlem TRYKK HER!