Shiiiiiit

Det er ett helt år siden jeg startet Allsidig trening!

For et år det har vært.

Det virker som en liten evighet siden jeg startet opp, for det siste året har vært innholdsrikt og så mye bra har skjedd. Jeg har fått muligheten til å skape min egen arbeidsplass, en frihet til å styre hverdagen på en helt annen måte enn tidligere. Jeg har blitt kjent med mange flotte mennesker og lært så utrolig mye. Jeg har lært masse om meg selv, og masse av andre. På godt og vondt. Det er ikke alltid ting går slik man har sett for seg eller at ting er som det ser ut. Men jeg kan ikke gjøre eller styre andre enn meg selv, så jeg velger å ta lærdom av det som «gikk galt» og fokusere på det som er positivt og bra.

Det er flere ganger jeg har måtte ta et steg tilbake og minne meg selv på hvorfor jeg ønsket å starte opp Allsidig trening. Da kommer fokuset heldigvis tilbake. Jeg er så glad for at jeg gjorde det, og evig takknemlig for alle rundt som har hjulpet meg, støttet meg og heiet på meg<3 Shit, jeg er heldig<3<3 Mannen min, barna mine, familien min, venner – medlemmer<3 Heldige, heldig meg!!

Siden det er 1 års bursdag vil jeg feire det med en av de største grunnene for at jeg startet Allsidig trening; nemlig hjemmetrening! Jeg ønsker å nå ut til deg som har lyst å BLI RÅ PÅ HJEMMETRENING! Les mer om kurset HER!

Etter å ha jobbet med flere forskjellige mammaer gjennom de 5 årene som ansatt på treningssenter, var det en fellesnevner som ofte gikk igjen; majoriteten kom seg ikke ut av huset og på trening. Enten hadde de ikke barnevakt, tidspunktene som var tilgjengelig passet ikke eller så var det tiden som ikke strakk til. Flere kunne ikke ta seg tid til å kjøre ut for å trene å være borte fra hjemmet i 1-2 timer om gangen.

Det var da jeg bestemte meg for å starte med «video-trening». På den måten kunne jeg hjelpe de som ikke kom seg ut. Medlemmene hos meg har mulighet å trene NÅR DET PASSER og DER DE ER! Om de er hjemme, på jobb eller på ferie<3

Lyst å være med på kurset «Bli RÅ på hjemmetrening» du også? Meld deg på HER!

Jeg var veldig spent selv på hvordan det skulle gå med meg og trening alene nå når jeg plutselig skulle stå på egne ben. Jeg som elsket gruppetrening og å trene sammen med andre. De gangene jeg hadde prøvd meg på en økt på egenhånd «lurte» jeg meg litt unna, tok ett par mindre repetisjoner og runder enn det jeg egentlig skulle ta.. hahaha, MEN jeg klarte det. Jeg har blitt helt rå på å trene alene. Det betyr ikke at jeg ikke liker å trene med andre; jeg prøver ofte å sikre meg en treningsdate eller to;) Men den friheten til å ta seg en økt når som helst og når det passer, er enormt deilig<3

Gjennom kurset som strekker seg over 3 måneder, skal vi ha 3 webinarer hvor jeg vil hjelpe deg å ta i bruk gode teknikker og verktøy som du kan bruke for å bli RÅ på hjemmetrening. Disse vil ligge tilgjengelig under hele perioden og du kan se på de når det passer deg.

Du har tilgang til morsomme og effektive treningsvideoer hele døgnet + livestreaming 1-2 ganger i uken.

Jeg vil også hjelpe deg underveis. Jeg vil gjøre mitt beste for å motivere deg, finne løsninger slik at treningen funker for deg og legge opp programmer tilpasset deg og ditt mål.

Bursdags BONUS er at du kan melde deg på NÅ og trene HELE september GRATIS!

Bursdags BONUS #2 er at de 10 første som melder seg på får en konsultasjonsamtale GRATIS!

Bursdags BONUS #3 vil være en aktivitets-julekalender som strekker seg gjennom HELE desember.

Bli med ved å trykke HER så blir du rå på hjemmetrening du og!

Gleder meg til å følge deg♥

Ferie

Det er sommer og mange av oss har tatt ferie.

Ferie betyr så mangt; det betyr avkobling fra en stressende arbeidsdag. Ferie betyr lange deilige kvelder, kanskje litt lengre morgener enn vanlig. Deilig mat og drikke. Tid med de man er glad i. Ferie betyr en pause og et pusterom fra hverdagen.

Men betyr det at man skal ta ferie fra trening og aktivitet?

Jeg synes ikke det. Kanskje NÅ er en fin anledning å starte eller prioritere treningen! Det er kanskje NÅ det er lettere å sette av tid til trening! Kanskje det er NÅ du har mer overskudd til å trene og være mer aktiv!

Her vil jeg dele seks av mine grunner for at jeg holder treningen vedlike gjennom sommeren og ferien:

 1. Jeg får verdens beste start på dagen.
 2. Både hodet og kroppen har godt av det.
 3. Jeg får mer energi og lyst til å være mer aktiv.
 4. Jeg mister ikke treningsresultater når jeg driver vedlikeholdsarbeid.
 5. Jeg er allerede i gang med treningen, så jeg slipper å måtte kjempe meg til å starte igjen etter ferien.
 6. Jeg får en ekstra grunn til å smile mer.

Med dette ønsker jeg deg en avslappende, deilig og aktiv sommer ♥

Allsidig trenings SOMMER CHALLANGE

Bli med på SOMMER CHALLANGE og få mer aktivitet i sommer og feriemåneden.

Fra 1. – 28. juli lager jeg en ny treningsvideo hver dag, som har en varighet mellom 2-20 min.

Lavterskel

Det skal være enkelt, lett tilgjengelig og for alle nivåer.

Du trenger kun deg selv, ditt eget hode og din egen kropp.

For å delta må du ha abonnementet «Video-trening» som kun koster 349kr/mnd. – det er ingen bindingstid.

Konkurranse

Hvis du deler ett bilde av din SOMMER CHALLANE og tagger allsidigtrening på Instagram og/eller Facebook med hashtag allsidigsommer og allsidigchallange, kan du være med i trekningen av fine premier. Jeg trekker ut 1 vinner hver uke – jo flere bilder du deler og tagger – jo større sjanse å vinne!

MELD DEG PÅ HER

BLI MED DA VEL♥

 

En forandring med mening!

Jeg er nok ei jente som aldri har tenkt så mye på hvordan jeg ser ut. Ikke det at jeg går lurvete rundt eller ikke steller meg. Men jeg har aldri hatt noe interesse av mote, trender eller «must have»- ting. Om olabuksa mi er det ene eller det andre merket, eller veska mi er ditt eller datt; for meg spiller det ikke så stor rolle. Det viktigste for meg er at buksa er god å ha på og at veska er praktisk. Det samme gjelder bruk av sminke, kremer eller tid på å pynte meg. Jeg kan fint sminke meg til fest, men morrastellet mitt tar max 5 min, dusje gjør jeg om kvelden.

Langt hår.

Når det kommer til håret mitt har det stort sett alltid vært langt, bortsett fra da jeg gikk i 1. og 6. klasse. Det vokser veldig fort. Det er ikke sikkert det vokser noe fortere enn andre sitt, men det føles i alle fall sånn. Da det ble for langt pleide bare mamma å klipte det tvers av. Da jeg flytta hjemmefra fant jeg fram kjøkkensaksa selv, samla alt håret i en hestehale, dro det litt ut og klipte rett over, på samme måte som når man klipper halen til en hest, for de som har gjort det før. Noen ganger fikk jeg ei venninne til å klippe.

Det var først det året jeg gifta meg at jeg begynte å gå til frisøren, da de små grå meldte sin ankomst, og etter det har jeg fortsatt med å gå dit.

Hårdonasjon.

For noen måneder siden da jeg var hos frisøren, kom vi i snakk om det å donere hår. Hun sa at datteren hennes hadde gjort det for å kunne hjelpe de som av en eller annen grunn ikke har eget hår. Jeg ble så inspirert over det hun fortalte og bestemte meg for å gjøre det samme. Det å ha hår er ikke en selvfølge for alle. Og når jeg tenker over det, er jeg utrolig takknemlig for at jeg faktisk har så mye av det, selv med noen grå – det kan jeg faktisk gjøre noe med; jeg kan «bare» farge det.

Hos House Of Hair før klipp

Etter klipp..

Apollo Hårsenter.

Jeg gikk inn på Apollo Hårsenter og leste om hårdonasjon og om hvordan de hjelper både unge og gamle. Årsakene til hårtap kan være alderdom eller hormoner i ubalanse, eller skyldes genetikk eller sykdom. Behovet for naturlig hår er stort. For meg blir det mer meningsfylt å kunne hjelpe med noe som allikevel blir kastet. Da blir håret heller litt kortere enn planlagt, men da er det en forandring med mening.

Nå skal buntene mine med hår sendes inn. Jeg håper de kan glede noen som virkelig trenger det ♥

Egner ditt hår seg?

Les mer på Apollo Hårsenter HER

 • Håret må være rent, tørt og friskt
 • Håret som doneres må være minimum 25 cm langt
 • Alle hårtyper og farger er kjærkomne
 • Håret kan også være farget eller stripebehandlet, så lenge det er sunt og friskt
 • Vi har stor etterspørsel etter grått hår, så doner gjerne dette

 

Hvordan er det å ha en personlig trener?

Lurer du på hvordan det er å trene med en PT i ryggen under treningsøkta di?

Nå kan du få muligheten til å teste dette ut helt gratis!

Jeg gir nemlig bort 1 time med personlig trening til 6 stykker.

Det eneste du må gjøre er å sende meg en mail eller ringe og booke en av timene som står under (de som er strøket over er tatt, «første mann til mølla»), fortelle litt om deg og din treningsbakgrunn, eventuelle skader/vondter du har, og hvordan/hva du liker å trene. PT- timen vil enten foregå hos meg eller via nett om du bor for langt unna. Den har en varighet på ca 50 min.

PT-time på nett.

 

Det eneste du trenger for å ha PT time på nett, er internett, en pc, mobiltelefon eller tablet.

Det kan virke litt unaturlig og rart for de fleste i starten, men jeg kan love deg, det er kun de første 2 minuttene, etter det tenker ingen over det lenger.

PT-time på nettet er en unik måte for å få til en solid treningsøkt med god oppfølging underveis, der du er!

Du slipper å tråkke over den berømte «dørstokkmila» for å dra på trening. Du trenger ikke eie noen form for treningsutstyr, vi bruker hovedsakelig kroppsvekt. Men har du noe liggende du har lyst å bruke, legger vi til rette for det.

PT-time hos meg.

Jeg har et lite treningsstudio på småbruket vårt ved Jarlsberg travbane. Med det meste av treningsutstyr skreddersyr jeg treningsøkta til deg. Du kan også velge å ha timen utendørs, skikkelig «bootcamp» style;) It`s up to you

Gleder meg til å høre fra deg.

 

Gratis PT-timer:

 

Torsdag 25. april kl. 11.00-12.00, 19.15-20.15

Mandag 29. april kl. 11.00-12-00, 20.15-21.15

Fredag 3. mai kl. 16.00-17.00, 17.00-18.00

Min første mil..

Fy flate så stolt jeg er av meg selv. Jeg har løpt min første mil!!
Beina var tunge og lungene såre, men allikevel føltes det helt fantastisk.

Hvis noen hadde spurt meg for et par år siden, eller egentlig så kort som før jul, om jeg hadde lyst til å være med for å løpe en mil, hadde jeg bare ledd og sagt at; Thanks, but no thanks, det er ikke noe for meg.

Det VAR ikke noe for meg.

Etter at jeg for et par år siden bestemte meg for å like å løpe; så er det nettopp det som har skjedd. Nå kan jeg med stolthet si at jeg liker å løpe. Og det er så deilig! Det er mestring på høyt nivå.

Det begynte med at jeg skulle være med på et trappeløp og Oslos bratteste. Mine tidligere kollegaer og jeg bestemte oss for å delta på noe sammen. For at det skulle passe oss alle tre, fant vi ut at dette var midt i blinken – ikke for langt, ganske hardt og brutalt, men overkommelig. For det er jo et viktig element når man skal begynne på noe nytt; det skal være overkommelig. Det er en fordel å ha lyst til å løpe igjen.

Løpingen skulle begynne.

Det satt langt inne. Jeg visste ikke helt hvilken glede dette ga meg. Jeg syntes alt var tungt, ikke var jeg noe flink til å presse meg selv og jeg ga meg tidlig selv om jeg visste at jeg egentlig hadde mer å gi. Løpingen ga meg ikke noe glede. Jeg skjønte egentlig ikke hvorfor jeg gadd å utsette meg selv for denne «terroren».

Hvilke tanker har du om deg selv og hva sier du til deg selv?

Hver gang jeg løp, sa jeg til meg selv hvor dårlig jeg var, hvor lite jeg likte dette og hvor tungt alt var.
Shit!! Jeg var jo min verste fiende! Jeg tråkket meg ned hver gang jeg prøvde!

Jeg ble underlig bevisst på hva jeg dreiv og sa til meg selv og det var da jeg skjønte at jeg måtte ta et oppgjør med meg selv.

Jeg kunne jo egentlig slutte med det og gå tilbake til det jeg likte å gjøre. Det var ingen som tvang meg til å løpe disse løpa. Men jeg hadde bestemt meg. Jeg ville LIKE Å LØPE!

Okey, hva er det som er så deilig med å løpe da, sa jeg til meg selv.
Først fant jeg egentlig ikke noen ting. Jeg startet med «å lure» meg selv med å si «Tjoohoo – dette er gøy», «Jeg liker å løpe», «Løping er gøy».

Det verste av alt er at det funket Tro det eller ei!

Det var først da jeg skjønte hva jeg synes er gøy med løping og hva det gir meg; det er følelsen ETTERPÅ! Den er deilig den! Det er faktisk ikke noen annen trening som gir meg DEN FØLELSEN!

Jeg var så sabla stolt over meg selv fordi jeg hadde gjennomført noe «jeg egentlig ikke likte» å gjøre. Jeg hadde presset meg ut av komfortsonen og gitt 100% – kanskje litt mer, føltes det noen ganger.

Både trappeløp og Oslos bratteste ble gjennomført (to år på rad) med overraskende gode resultater.

Og her står jeg i dag – nå kan jeg faktisk skryte på meg at jeg også har løpt en mil!

Tusen takk til Mina – for at du dro meg med på min første mil♥

SOMA MOVE – SOMA LOVE

Dette er en treningsform som tar Norge med storm. Jeg må ærlig innrømme og si at jeg er blitt helt hekta!

Med behagelige bevegelser inspirert fra yoga, det kraftfulle fra kampsport, lekenheten fra dyrenes verden hvor du skal lage din egen takt og rytme fra afrikansk inspirert musikk, som allikevel ikke er i takt med det du skal utføre, får du en opplevelse av kontraster som hardt og mykt, rolig og tempo, power og grace. Du får flettet inn både styrke, balanse, kroppsbeherskelse, mobilitet og bevegelse inn i en deilig svettefest.

Jeg blir bedre

Bevegelighetsestrening vet vi er veldig bra for oss av mange grunner, vi kan blant annet få bedre leddutslag, mykere bindevev, bedre blodsirkulasjon og løse opp stramme muskler. En ting jeg spesielt merker bedring på meg selv er at det har en positiv effekt på treningen ellers. Jeg føler at jeg har en mye bedre kontroll på kroppen min, kontroll til å skape en spesiell kraft til den oppgaven jeg skal utføre. Det blir «lettere» å jobbe tyngre, om du skjønner hva jeg mener? Jeg har fått en mye bedre timing til å vite NÅR jeg må legge på NOK kraft til f.eks et løft eller et drag slik at jeg slipper å «sløse» bort mye energi ved å stramme ALT for å holde stabiliteten. Jeg har blitt mer kjent med kroppen min slik at jeg vet hvor mye jeg må stramme.

For meg er dette en skikkelig a-ha opplevelse. Det er så gøy! Noe av det beste med denne formen for trening er at jeg oppdager noe nytt med meg selv hele tiden. Hver gang jeg gjør SOMA MOVE merker jeg at det er en ny ting jeg klarer å gjøre bedre, jobbe dypere eller mestrer. Uansett om jeg har kjørt økta 20 ganger før! På den måten blir JEG bedre.

SOMA MOVE til folket

Mitt ønske er at så mange som mulig får oppleve denne deilige treningsformen. Og jeg gjør det på to måter:

Hver mandag er jeg så heldig å få samle fine folk til SOMA MOVE i samfunnssalen på Sem skole. Det har vært så gøy med at så mange har møtt opp. Det setter jeg utrolig stor pris på! Du trenger ikke være medlem for å delt på denne timen, du melder deg på pr gang via hjemmesiden min. På denne måten er det et lavterskeltilbud uten binding. Medlemmene mine trener gratis.

Jeg streamer SOMA MOVE live en gang i uka, slik at de som ikke har mulighet å komme seg ut, kan bevege seg hjemme i sin egen stue. Som video-trening medlem har du tilgang til denne tjensten. Ellers kan utenforstående også få tilgang ved å melde seg på via hjemmesiden.

Har du lyst å prøve det ene eller det andre? Send meg en melding da vel :O)

 

I ♥ SOMA MOVE

 

 

Trening etter fødsel – del 2

I del 1 av trening etter fødsel skrev jeg om når man kan begynne å trene etter et svangerskap og en fødsel. Konklusjonen var; DET KOMMER AN PÅ. Det kommer an på hvordan du har hatt det under graviditeten, hvordan fødselen var og hvordan tiden i etterkant er. Det er selvfølgelig også viktig å rådføre seg med lege og følge anbefalingene fra dem! Men det kommer også an på hvordan du har det nå.

Jeg kan hjelpe deg med et par spørsmål du kan stille deg selv før du begynner å trene;

 • Er du klar?
 • Er det realistisk?

Er svaret nei på disse, kan du spørre deg selv, hvorfor. Er det noen vondter eller plager å ta hensyn til? Kan det kanskje bli for mye stress om du begynner nå?

Er svaret ja..

Leder det til neste spørsmål; Hvordan begynne? Det er mye som har skjedd med kroppen under et svangerskap og etter en fødsel. Magen har vært stor, du har gått litt annerledes i noen måneder med ganske mange kilo ekstra. Magemusklene har vært strekt ut og presset til siden. Etter en vaginalfødsel har bekkenbunns-muskulaturen fått kjørt seg skikkelig. Søvnen har kanskje også vært fraværende den siste tiden i svangerskapet og tiden etter fødsel.

På dette spørsmålet er svaret like «kjedelig» som; det kommer an på. Hvordan du skal begynne opptreningen igjen er helt individuelt. Det kommer an på hva har du gjort før og under svangerskapet. Hvordan svangerskapet og fødselen var og hvordan kroppen er nå?

Kontroll

Kontroll er et stikkord jeg bruker både med gravide, nybakte mødre så vel med kunder som har trent i mange år, eller begynner å trene uten å ha vært gravid. Med kontroll mener jeg om du har kontroll på kroppen din, i posisjonen du skal jobbe i og med selve utførelsen du skal gjøre. Har du kontroll gjennom alle repetisjonene, hele distansen eller tiden du skal være der?

Styrke – bevegelsestrening

Kommer du til meg for å begynne med trening etter en fødsel, starter jeg som regel alltid med å hjelpe deg med å få en god forståelse av kontroll. Innenfra og ut. Etter fødselen anbefaler jeg også å begynne med bekkenbunns- og dyp magetrening så fort som mulig. Her du ikke født ennå; begynn nå – jo før, jo bedre. Deretter fortsetter vi med de letteste øvelsene som aktiverer de musklene du ønsker å bli sterkere i. Vi øker gradvis med repetisjoner og motstand. Noen ganger går det fort frem til neste øvelse, mens andre ganger må man kanskje jobbe litt annerledes.

 

Løping 

Ønsker du å begynne med løping er prinsippet samme. Har du kontroll stående rett opp og ned? Har du kontroll i bevegelsen av bein, kontroll når du går den distansen du skal gjennomføre og til slutt, gradvis jobber mot den distansen – den tiden du ønsker å jobbe.

Søk hjelp

Vi lever i en tid hvor tilgang til informasjon er kun noen tastetrykk unna. Det er så mange flotte mammaer, treningsentusiaster og profesjonelle trenere som legger ut mye god og nyttig informasjon du kan la deg bli inspirert av – Bruk det, og gjør det om til ditt eget, men husk å ta hensyn og utgangspunkt i deg selv og hvordan din kropp er. Er du i tvil, søk hjelp.

Lykke til<3

Tjuvstart det nye året..

Desember måned er en hektisk tid med mye ekstra som skjer rundt oss.

Min erfaring er at trening ofte kan bli satt til side til fordel for juleavslutninger, pynting, gavehandling, julebord +++.

De fleste gjør det også med dårlig samvittighet.

Hvorfor skal det være enten eller?

Jeg opplever at det kan være slik at vi enten trener de faste x antall gangene vi pleier å gjøre i uka, klarer vi ikke det og det kommer noe uforutsett og en eller to økter blir bortprioritert eller må ofres; gjør vi ingenting! Vi lar heller være. Og da kan det i tillegg gå ett par uker før vi kanskje kommer i gang igjen.

Jeg skal overhode ikke dra alle under en kam. Det er selvfølgelig veldig mange som er superflinke året rundt. Fortsett med det 🙂 Men mange mister litt piffen når det hoper seg opp med «uforutsette» ting.

Disse «uforutsette» tingene kommer jo år etter år.. For jula kommer nemlig hvert år 😉

Forutse..

Hva med å prøve å forutse hva som skal skje? Se litt lengre frem – en uke, kanskje til og med en måned frem i tid? Hva med å prøve å gjøre gode endringer I DAG, som gjør at du har er i så god driv og har lagt grunnmur for gode rutiner at når jula kommer neste år, blir det BARE kos uten stress; med trening.

Dette med rutiner er noe vi må jobbe med hele tiden. Den kommer ikke til oss sånn plutselig. Det er heller ingen fasit på hvordan rutinene er. De må skreddersys. De må testes ut. Og noen ganger må de kanskje endres på. Men vi må prøve å gjøre det vi kan for at de alltid vil være der.

Helsa er viktigst

Jeg skal ærlig innrømme å si at jeg ofrer ikke juleavslutninga til ungene for at jeg skal trene! MEN funker ikke plan A; så har jeg en plan B på lur 🙂 Det er ikke alltid det går slik jeg har tenkt, men hver uke prøver jeg å ta flere og flere riktige valg. De beste valga for helsa mi!

For helsa er det viktigste vi har, uten den fungerer vi ikke for noen; verken for familien, for jobben eller for venner!

Ta vare på helsa deres a <3

Tjuvstart det nye året..

Derfor har jeg lyst å tjuvstarte det nye året allerede nå i desember måned med å gi alle nye medlemmer som bestiller Video-trening + PT, fra i dag og ut januar, 2 gratis pt timer for å få en ekstra boost på treningen. En ekstra god grunn for å komme i gang med treningen I DAG. Slutt å gi deg selv dårlig samvittighet og start treningen NÅ 🙂

#skapdegengodhverdag

Trening etter svangerskap – del 1

Som sertifisert MammaMage trener får jeg ofte spørsmål om når man kan begynne å trene igjen etter en fødsel.

Vi har ingen anelse hvordan den første tiden etter en fødsel kommer til å være. Selv om noen kanskje har vært gjennom det en eller flere ganger før, er det som regel alltid forskjellige faktorer å ta hensyn til. Det kan være alt fra en hard fødsel, lite søvn, til småsøsken som krever sitt. Eller på den andre siden kan alt ha gått knirkefritt, du får masser av søvn og den lille sover og er stort sett fornøyd.

Etter min fødsel hadde jeg hendene fulle, siden jeg fikk to små på en gang. Den første tiden bestod hverdagen min av amming, morgenstell, amming, bleieskift, amming, vugging, bleieskift, amming, vugging, amming, bleieskift, amming, kveldstell, amming – og alt dette ganger 2. Jeg skulle rekke å dusje og stelle meg selv, gjerne spise litt også. Hestene våre skulle få mat 3 ganger om dagen, de skulle både inn og ut + det skulle møkkes for, børstes og fikses mat for. Jeg for min del, hadde ikke sjans å tenke på trening.

Heldigvis ikke alene

Nå skal det også nevnes at jeg har verdens flinkeste mann. Vi var (og er) to om ALT. Uten han hadde jeg aldri klart å stå oppreist!

Så all ære til alenemammaer og -pappaer; jeg bøyer meg i støvet for dere og hvordan dere får kabalen til å gå opp.

Når det kommer til trening, selv om det gjelder etter et svangerskap eller en fødsel, er det ingen fasitsvar. Heldigvis. Derfor er jeg forsiktig med å si at sånn eller sånn er det – Punktum.

Noen er kjempeivrige med å komme i gang med trening etter fødsel og har masse energi, mens andre kan, som meg, føle at trening kan bli en for stor belastning, både fysisk og mentalt!

Hvis jeg hadde sagt til nybakte mødre at de måtte komme i gang med trening 6 uker etter fødsel, og disse mammaene ikke var helt klare for det, kan det lede til at de får dårlig samvittighet, at de føler seg elendige fordi «alle andre» klarer det, men ikke de.

Det samme gjelder om jeg skulle sagt til ei som var superklar til å sette i gang med trening «Nei, hold an, du må vente så og så lenge». Hun ville jo blitt sprø av mindre og kanskje det ville ledet til sammenbrudd?!

Det som er viktig…

…er å kjenne godt etter selv om hva som er riktig og viktig for DEG, DIN kropp og DIN hverdag! Om du er klar for å begynne med aktivitet 2 uker etter fødsel (les: ikke hard styrketrening, hopp, sprett og tjohoo) eller om det er 9 måneder etter fødsel, er det heldigvis ingen andre enn DU som har fasit på det.

Jeg begynte å trene systematisk 5 år etter fødselen, og det gikk veldig fint med meg.

#skapdegengodhverdag