Trening av de dype musklene

Dette er spreke Bente, som har trent aktivt de siste 7 årene.

Oppdaget de dype musklene!

Bente er 63 år og det var først etter at vi hadde PT-time i høst at hun virkelig oppdaget de dype magemusklene sine.

Rimelig lenge etter både svangerskap og fødsler.

Bente gjorde som hun alltid hadde gjort og trodde at hun skulle gjøre når hun skulle aktivere magen (altså den dype), hun spenner de rette magemusklene, som i crunsh.

Det resulterte i at hun skapte buk-trykk og presset kraften UT og NED fremfor å løfte OPP og INN!

Vi startet med å få kontakt med bekkenbunn og gradvis jobbe trykket inn og opp – uten å «puste med magen» og slippe opp spennet.

Bente synes dette var skikkelig vanskelig, for i starten var det helt umulig å gjøre aktiveringen ordentlig, for magemusklene slapp opp hele tiden. Men med denne oppdagelsen har hun; hver dag og så ofte hun kommer på det, jobbet aktivt med det.  Hver gang hun er ute og går, «suger» hun magen inn og opp, en liten stund av gangen og dette har gitt resultater.

Nå klarer hun å holde aktiveringen over lengre og lengre tid og i tyngre og tyngre øvelser.

Dette sier Bente selv;

«Jeg merker nå, når jeg får det til, blir jo de musklene kjempestøle (deilig). Jeg kjenner også at ved denne bevisstgjøringen er det også mange andre øvelser som «sitter» bedre. Jeg hadde ofte vondt i korsryggen; sånn til vanlig altså, men nå er ryggen mye bedre, og jeg føler meg sterkere. Magefettet føler jeg også forsvinner litt og litt – noe som er helt utrolig deilig. Tenk at det skulle gå 7 år med trening før disse musklene fikk kjørt seg»

Bente er ikke alene med å føle det slik.

Jeg har jobbet med de siste årene med hundrevis av mammaer; som akkurat har født, aldri har født, har hatt plager, vondter og utfordringer – nedfall/fremfall eller inkontinens. Jeg har jobbet med mange mammaer som begynner å merke hormonelle forandringer eller begynner å få enkelte plager – mange år etter svangerskap og fødsler.

Trening kan hjelpe i høyeste grad!

Majoriteten av de kvinnene som jeg har jobbet med, har merket bedring på en eller flere områder etter at de begynte å trene de dype musklene aktivt!

Derfor setter jeg inn et ekstra Online Mamma kurs hvor du også kan få det bedre.

Du får en god og effektiv innføring i hvordan du kan «koble» disse musklene på. Hvordan du skal jobbe med de foskjellige hullene i bekkenbunnen, hvordan du skal aktivere hele bekkenbunnen og den dype magen. Og hvordan du jobber med kroppen som EN enhet, hvor bevegelse, pust og funksjon er viktige elementer.

Det hele skjer online, så du kan trene der du er og når det passer deg! Hopp inn og bli med du også.

Sjekk ut

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

ONLINE MAMMA