Mobilitet – Jeiii or neiii?

Mobilitetstrening er ofte enten eller.

Enten så liker du det og gjer det mye, eller så synes du ikke noe om det og gjør det sjelden.

Hvordan forhold har du til det?

Jeg mener mobilitetsrtrening er noe ALLE burde legge inn i hverdagen sin. Uansett om du trener mye, lite. Skal bli god i en type sport eller idrett. Eller om du skal forberede deg til fjellturen i sommer.

Vi lever i et samfunn som er mer og mer digitalisert, noe som fører til at vi sitter mer i ro både på jobb og hjemme. Dataen er hovedverktøyet på jobb og robotstøvsugeren har erobret hjemmet. Noe som betyr at bevegelsesmønsteret vårt blir mindre og mindre – viktigheten av å bevege oss i flere plan blir større og større.

Siden det er så bra for oss, hvorfor gjør vi mer av det?

Det er kjedelig! Vi blir ikke svette og hjertepumpa får ikke kjørt seg.. såre enkelt. De fleste av oss, meg selv inkludert, vil helst gjøre det som er gøy!

For å gjøre det effektivt så kan du for eksempel legge inn noen mobilitetsøvelser i pausen mellom settene på treninga eller ta 2 minutter med litt bevegelse av skuldre, nakke og rygg før du tar matpause på jobben. Det er så lite som skal til før kroppen får det SÅÅÅ mye bedre.

ELLER; hvorfor ikke gjøre det gøy?

Jeg tror jeg kan si at samtlige av mine medlemmer og PT-kunder kjenner verdien av litt tøy og bøy, for jeg lurer det inn i programmer, enten som egne øvelser eller i oppvarming:) Jeg har også egne timer hvor vi trener bevegelse og mobilitet – vi blir skikkelig svette, slitene og vi får opp hjertepumpa! Da blir mobilitetsrtrening GØY!

Prøv deg sammen med meg via denne videoen – her får du en deilig mobilitetsøkt på ca 8 min. ENJOY♥

Kunne du tenke deg hjelp med å komme i gang med trening? Sjekk ut Video-trening HER eller send meg en melding<3